Kraamzorg is een belangrijk onderdeel van de zorg na de geboorte van jullie kindje. Het helpt jouw als nieuwe moeder, maar ook je pasgeboren kindje en de rest van het gezin om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Maar wanneer moet je precies kraamzorg regelen? Hier lees je alles wat je moet weten!

Je hebt recht op kraamzorg

Iedere vrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg, daarom is kraamzorg in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen. Vanuit het basispakket heb je maximaal recht op 49 uur kraamzorg, verdeeld over acht dagen. Geef je kunstvoeding dan heb je vanuit de basisverzekering recht op 45 uur kraamzorg. Het wettelijk minimum is 24 uur. Ben je in het ziekenhuis bevallen, dan worden de dagen in het ziekenhuis afgetrokken van het aantal kraamzorguren. Voor kraamzorg wordt een eigen bijdrage gevraagd, tenzij je aanvullend bent verzekerd.

Regel de kraamzorg voor de 16e week

Het is slim om kraamzorg zo vroeg mogelijk in je zwangerschap te regelen, het liefst rond de 12e week. Het beste is om de termijnecho af te wachten zodat je meteen je uitgerekende datum aan ons kunt doorgeven. De vraag naar kraamzorg kan soms hoog zijn, vooral in drukke periodes. Door je vroeg in te schrijven, voorkom je teleurstellingen en weet je zeker dat je de zorg krijgt die je nodig hebt. Bovendien kun je gebruik maken van de Maternify app. Met deze app krijg je meteen online ondersteuning en handige informatie en tips voor tijdens je zwangerschap en tijdens de kraamweek.

Aanmelden bij Kraamzorg Monique Boer

Aanmelden is heel eenvoudig. Je vult het aanmeldformulier zo volledig mogelijk in en verstuurd dit, klaar! Wij nemen binnen 3 dagen contact met je op om je aanmelding volledig te maken. Ben je benieuwd waar je nog meer rekening mee moet houden om je voor te bereiden op de bevalling? Ga dan de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Ons kantoor is bereikbaar via telefoonnummer 0527 – 29 16 37 van maandag tot vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur.