Werkwijze

Kraamzorg die bij je past

De woorden “ik ben zwanger” komen samen met een ultiem geluksmoment en een boel vragen. Begrijpelijk, want er staat jullie een bijzondere tijd te wachten. ­­­Dan is het fijn om alvast een helder beeld te hebben van onze werkwijze. Hieronder lees je precies wat je in welke zwangerschapsweek kan verwachten.

Het super persoonlijke contact, de openheid en het meedenken. Ik kijk terug op een hele fijne kraamtijd!

Dit mag je van de kraamzorg van Kraamzorg Monique Boer per zwangerschapsweek verwachten.

Week 8: kraamzorg regelen
Iedereen in Nederland heeft recht op kraamzorg. Het valt binnen het basispakket van jouw zorgverzekering. Dat is al 1 zorg minder. Dus nu is het tijd om je aan te melden voor kraamzorg.

Ja, ik wil me graag aanmelden voor jullie kraamzorg

Week 9-24: rustig voorbereiden
Stap voor stap bereiden we je voor op de kraamweek. Hoe? Via mail ontvang je meerdere berichten met informatie, tips en fijne weetjes. Bijvoorbeeld over wat je in huis moet halen voor de baby(‘s). Ook krijg je een duidelijk beeld waar onze kraamverzorgende je mee gaat helpen. Wel zo fijn.
Week 28: wie past bij jou?

Welke kraamverzorgende je straks kan verwachten? Daar zijn we nu al mee bezig. We zetten al jouw wensen op een rij. Daarna zoeken we de kraamverzorgende die het best bij jou past. Daar maken we geen groot geheim van. Dus als je het nu al wilt weten, dan horen we dat graag.

Week 28-32: een goede klik

Wanneer je zwanger bent van jouw eerste kind, dan komt de ingeplande kraamverzorgende bij je op bezoek voor de intake. Voor een tweede of later kindje is dit in principe telefonisch met ons kantoor. Tijdens zo’n intakegesprek krijg je allerlei informatie over de kraamweek. 

Let op: We kunnen het niet garanderen dat de ingeplande kraamverzorgende bij jou komt tijdens de kraamweek, maar hier streven wij wel zoveel mogelijk naar. 

Week 35-36: aftellen geblazen
Nog eventjes en dan kan je je baby(‘s) vasthouden. Ook in deze periode geldt: heb je vragen? Dan staan we voor je klaar. Sterker nog, we nemen in deze weken sowieso contact met je op. Dan kan je jouw vragen gelijk stellen.
Week 37-40: de bevalling
Het moment is eindelijk daar! Neem contact met ons op zodra de verloskundige het seintje geeft. Onze kraamverzorgende komt dan direct naar je toe om te assisteren bij de bevalling. Zowel thuis als in het ziekenhuis (Heerenveen, Sneek en Zwolle).

Tip: sla onze telefoonnummers alvast op in je telefoon:
Kantoortijden: 0527-291637
Buiten kantoortijden: 06-12266417

Week 40+: de kraamweek
Vanaf de bevalling tot het einde van de kraamweek staat jouw kraamverzorgende voor je klaar. We streven er zoveel mogelijk naar dat jullie één gezicht zien tijdens de kraamweek. Zo zorgen we voor een warm welkom voor jullie pasgeboren baby(‘s).